Weibroekdreef 107 - 9880 Aalter

Diensten

Mijn praktijk beschikt over een complete dienstverlening om de beste zorg aan uw huisdier te geven! Ontdek het hieronder.

Consultatie

Om het wachten te beperken gaan alle consultaties door na afspraak.  Zo kan ik voldoende tijd voorzien voor iedere patiënt.  U kunt makkelijk online een afspraak maken of telefonisch. 

Naast het behandelen en genezen van huisdieren, het curatieve deel van mijn werk als dierenarts, is het eveneens belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan preventie.

Daarom is het aan te raden om jaarlijks eens langs te komen op algemene gezondheidscontrole.  Dit is ook het moment waarop we samen de vaccinaties, ontworming en behandeling tegen vlooien en teken bespreken.

Is er meer aan de hand met uw viervoeter en denkt u dat er bijkomende onderzoeken noodzakelijk zijn, neem dan telefonisch contact op.

Voeding & medicatie

Voeding moet aangepast zijn aan de noden van uw hond of kat.  De meeste huisdieren eten een gewone onderhoudsvoeding.  Let erop dat deze afgestemd is op de leeftijd, grootte, activiteit en gewicht van uw huisdier.

Daarnaast dient de specifieke dieetvoeding ter ondersteuning van een behandeling.  Deze is in de praktijk te verkrijgen.  Zo is er voeding voor leverinsufficiëntie, nierproblemen, blaasproblemen, artrose, obesitas,… . 

Ziet u de bomen door het bos niet meer? Dan geef ik graag voedingsadvies op maat van uw huisdier.

In het kader van een behandeling kan de nodige medicatie onmiddellijk meegegeven worden.

Chippen & registratie

De dierenarts zal puppy's en kittens tijdens het nestconsult een eerste vaccinatie toedienen en chippen voor ze de fokker verlaten en naar hun nieuwe baasje gaan.  De gegevens van de chip, het dier en de eigenaar worden in een Europees Paspoort geschreven, dit is de identiteitskaart van je huisdier.  Deze gegevens registreert de dierenarts eveneens in de centrale databank, dogid en catid.

Pas de gegevens aan bij een verhuis of bij een wijziging van eigenaar, zo komen verloren gelopen dieren steeds terecht.

Bloedanalyse

Bloedonderzoek is niet meer weg te denken in zowel de curatieve als preventieve diergeneeskunde.

Bij onze zieke huisdieren kan een bijkomend bloedonderzoek van groot belang zijn om tot een correcte diagnose te komen.

Maar ook bloedanalyses bij onze senioren zijn zeer waardevol.  Onze senior patiëntjes krijgen op latere leeftijd dikwijls te kampen met ouderdomskwaaltjes, zoals verminderde functie van de nieren, te snel werkende schildklieren,… .  Door deze aandoeningen in het beginstadium op te sporen is een vroegtijdige behandeling mogelijk.

Ook een pre-anesthetisch bloedonderzoek is bij oudere dieren nuttig om het risico van de anesthesie in te schatten en te beperken.

Door mijn in-huis bloedanalyse toestellen kan het bloed snel getest worden.   Een snel resultaat betekent een snelle diagnose en dus ook een snelle behandeling.   

Ook het progesterongehalte kan op de praktijk gemeten worden.  Het progesterongehalte bij loopse teefjes is belangrijk om het ideale tijdstip te bepalen voor de dekking, dit resultaat is al na 12 minuten gekend!

Digitale radiografie & echografie

Bij radiografie sturen we röntgenstralen door het lichaam.  De foto wordt ontwikkeld en onmiddellijk gedigitaliseerd.  Echografie maakt gebruik van ultrasone geluidsgolven.

De verkregen beelden laten ons toe om afwijkingen zichtbaar te maken, denk maar aan hartvergroting, blaasstenen, tumoren, drachtdiagnose en zoveel meer.

Tandheelkunde

Tandheelkunde maakt een belangrijk deel uit van mijn werk.

Het meest voorkomend probleem is overmatige aanwezigheid van tandplak en tandsteen bij volwassen en oudere honden en katten, met een sterke typische mondgeur als gevolg.  Sommige patiënten komen jaarlijks langs voor een tandreiniging of detartratie.  Een gezond gebit is essentieel voor een gezond lichaam!

Een ander probleem zijn de persisterende melkhoektandjes bij jonge hondjes van de kleinere rassen.  Het is belangrijk dat deze op tijd getrokken worden zodat de definitieve tanden voldoende plaats hebben.

Alle tandverzorging bij onze huisdieren verloopt onder volledig anesthesie.

Chirurgie & anesthesie

De chirurgische ingrepen die ik uitvoer zijn zeer verscheiden.

  • Sterilisatie en kastratie
  • Operatie bij baarmoederontsteking
  • Huidgezwellen en tumoren aan de melkklieren
  • Maag- en darmchirurgie
  • Blaas- en urinewegoperaties
  • Oog- en oorchirurgie
  • ...

Bij de meeste operaties wordt gekozen voor gasanesthesie.  De patiënten worden tijdens de ingrepen steeds gemonitord met een capnograaf en pulsoximeter.

De praktijk beschikt over elektrochirurgie.  Dit is een nieuwe toepassing in de chirurgie om bloedvaten te coaguleren, als het ware worden de bloedvaten dichtgesmolten.  Hierdoor is er inwendig minder hechtdraad nodig wat de genezing ten goede komt.

Euthanasie & crematie

Iets waar velen onder ons niet willen aan denken, maar toch…
Soms is het onvermijdelijk en moet u afscheid nemen van uw trouwe viervoeter, 
diegene waar u al zoveel jaren lief en leed mee deelt…
diegene die ’s morgens uw boterham van onder uw oksel weg ritselt…
diegene die altijd content is als u thuiskomt van uw werk…
diegene die met plezier uw winterschoenen omtovert tot sandalen…
diegene die u ’s avonds uit uw zetel haalt om nog een frisse neus te halen…
diegene die elke ochtend eventjes de melk voorproeft…
diegene die naast u komt liggen als het wat minder gaat…
diegene die in het weekend uw krant helpt lezen…

… onthoud deze kleine dingen.

Als het ooit zover komt neem dan steeds telefonisch contact op.