Diensten

Voor alle eerstelijnsverzorging kunt u op de praktijk terecht.  Een overzicht van de dienstverlening.

Consultatie

Consultatie

Tijdens de consultatie wordt uw huisdier aan een volledige check-up onderworpen en krijgt hij/zij de  nodige behandelingen of vaccinaties.  Tandverzorging, chirurgie, echografie nemen meer tijd in beslag en worden enkel na afspraak uitgevoerd.

Voeding & medicatie

Voeding & medicatie

Voor elke hond, kat en konijn bestaat een voeding op maat, afhankelijk van de activiteit, grootte, leeftijd en gewicht.  Naast deze onderhoudsvoeding kan u op de praktijk ook specifieke dieetvoeding (Sanimed, Hills, Royal Canin,…) verkrijgen.  Deze dieetvoedingen dienen ter ondersteuning van een behandeling zoals blaasgruis, nierinsufficientie, leveraandoeningen, diabetes, overgewicht, artrose, enz... 
Tijdens het spreekuur kan u voeding, ontworming, anti-vlooienproduct of medicatie om een behandeling verder te zetten afhalen.

Tandverzorging

Tandverzorging

Op de jaarlijkse gezondheidscontrole inspecteer ik het gebit van uw huisdier.  Wist u dat 80% van de honden en katten die ouder zijn dan 3 jaar reeds problemen hebben met de tanden of tandvlees. Tandplak en tandsteen komen zeer veel voor, door dit tijdig te verwijderen behoudt uw huisdier een gezond gebit.

Chippen & registratie

Chippen & registratie

Chippen van pups, kittens en veulens is wettelijk verplicht. Om een nestje te chippen kom ik graag bij u langs.  De nodige papieren worden ingevuld en doorgegeven aan een databank die alle gegevens van de eigenaar en het huisdier registreren.

Chirurgie

Chirurgie

De chirurgische ingrepen die ik uitvoer zijn zeer verscheiden.

  • Sterilisatie/castratie
  • Operatie baarmoederontsteking
  • Huidgezwellen/ tumoren van de melkklier
  • Maag- en darmchirurgie
  • Operaties aan blaas en urinewegen
  • Oog- en oorchirurgie enz.

De anesthesie gebeurt met behulp van gasanesthesie.  Tijdens de operatie wordt de hond/kat gemonitord met een pulsoximeter en een capnograaf om alles veilig te laten verlopen.
Voor orthopedische ingrepen zoals fracturen verwijs ik u door naar gespecialiseerde collega’s.

Labo-onderzoek

Labo-onderzoek

Bloedstalen, urinestalen, meststalen, puncties en biopten worden in de praktijk of in een diergeneeskundig labo onderzocht.

Medische beeldvorming

Medische beeldvorming

Via de beeldvorming van de borstholte, buikholte en ledematen worden de inwendige organen en beenderen zichtbaar en kunnen afwijkingen gezien worden, zoals blaasstenen, baarmoederontsteking, tumoren…  Bij drachtige dieren kunnen de foetussen gezien en geteld worden.

Euthanasie & crematie

Euthanasie & crematie

Soms is het nodig om uw huisdier te laten inslapen.  Dit gebeurt steeds op afspraak zodat u de tijd hebt om rustig afscheid te nemen van uw huisdier.  Indien u beslist om uw hond of kat te laten cremeren dan wordt alles voor u geregeld.